afvallen suikervrije eiwitshakes

Het is bijna niet meer weg te denken dat er gebruik wordt gemaakt van een eiwitshake om af te vallen. Wil jij nu de stap zetten om gebruik te maken van een eiwitshake? Dan kun je beter kiezen voor een eiwitpoeder zonder toegevoegde suikers. Waarom zou je gebruik maken van een eiwitpoeder zonder toegevoegde suikers? En zijn er nog meer dingen waar je op moet letten bij het uitziek van je eiwitpoeder? Dit alles en nog veel meer lees je in dit artikel.

Wat is een eiwitpoeder?

De meest populaire eiwitpoeders op de markt worden gemaakt van whey, in het Nederlands ook wel wei genoemd. Maar wat is Whey precies? Whey is het restant wat overblijft bij de productie van kaas. Dit restant wordt vervolgens gedroogd zodat het whey poeder wordt. Whey poeder bevat enorm veel eiwitten, ongeveer 80 tot 90%. Daarnaast heeft onbewerkte whey een enorm hoge voedingswaarde. Het is namelijk rijk aan eiwitten, mineralen, verschillende vitamines B en bèta-glucanen.

Waarom zou je gebruik maken van een eiwitshake?

We weten nu globaal wat een eiwitpoeder is, maar waarom zou je gebruik maken van een eiwitshake? Het nemen van voldoende eiwitten brengt namelijk verschillende voordelen met zich mee. Want wanneer je lichaam niet voldoende eiwitten binnen krijgt dan heeft het moeite om nieuw spierweefsel aan te maken en te herstellen. Dit is voor vele sporters dé reden om veel eiwitrijke voeding en eiwitshakes te gebruiken. Eiwitten zijn niet alleen maar handig om spieren op te bouwen. Ook als je graag wilt afvallen zijn eiwitten enorm belangrijk! Ze zorgen namelijk voor een verzadigd gevoel, waardoor je minder eet en dus minder calorieën binnenkrijgt.

Moet je een eiwitshake met of zonder suiker kiezen?

Het is altijd een goed idee om zo weinig mogelijk toegevoegde suikers binnen te krijgen via je voeding. Ben je van plan om eiwitshakes te gebruiken ter ondersteuning van het afvallen? Dan is het nemen van een eiwitshake zonder suiker uiteraard de beste keuze! Suikers zorgen namelijk enkel voor lege calorieën. Ze geven maar kort een verzadigd gevoel, waardoor je alweer snel trek krijgt en meer eet. Bovendien zorgt suiker, in tegenstelling tot eiwitten, al snel voor een dip in je energie. Kies je voor een eiwitshake zonder suiker, dan geniet je van veel meer voordelen.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een eiwitshake zonder suiker?

Het is van belang dat je kiest voor een eiwitshake zonder suiker én zonder zoetstoffen. Zoetstoffen hebben namelijk hetzelfde negatieve effect op je lichaam als suiker. Ze zorgen ervoor dat je meer trek krijgt en sneller een dip ervaart. Tot slot is het belangrijk dat je kijkt naar de kwaliteit van de gebruikte eiwitpoeder en dat ze geen kunstmatige toevoegingen en vulmiddelen bevatten.

Wanneer moet je een eiwitshake nemen?

Over het algemeen is het advies om 30 tot maximaal 60 minuten voor je training een eiwitshake te nemen, indien je weinig eiwitten in je voeding hebt. Heb je echter voor de training al voldoende eiwitten binnen gekregen? Dan raden we het aan om binnen 60 minuten na je training een eiwitshake te nemen. Tijdens je training een eiwitshake nemen heeft niet zoveel toegevoegd waarde. Het aanvullende van je koolhydraten en voldoende drinken is op dat moment vele malen belangrijker.

Heb jij al doel om gewicht kwijt te raken en om af te vallen? Dan kun je een eiwitshake maken in combinatie met groen fruit. Dit zorgt er namelijk voor dat je gedurende de dag een verzadigd gevoel hebt.

Wil je nu nog meer weten over eiwitshakes zonder suiker en hoe ze jou kunnen helpen om af te vallen? Neem dan ook een kijkje op de website TakeActionNow.nl. Op deze website vind je alle informatie omtrent afvallen, fitness en voeding waarmee jij je gezondheidsdoelen kunt bereiken.