regelmatig fysiotherapie

Fysiotherapie helpt mensen van alle leeftijden die door een medische aandoening, een ziekte of letsel beperkt zijn in hun mogelijkheden om te bewegen en te functioneren. Een aangepast fysiotherapieprogramma kan jou helpen om terug te keren naar je vroegere niveau van functioneren. Het kan ook activiteiten en veranderingen in levensstijl stimuleren die je kunnen helpen om verder letsel te voorkomen en je algemene gezondheid en welzijn te verbeteren. In dit artikel lees je een aantal redenen waarom je regelmatig aan fysiotherapie zou moeten doen.

Pijn verminderen of zelfs wegnemen

Therapeutische oefeningen en manuele therapietechnieken zoals het mobiliseren van gewrichten en spieren of behandelingen zoals echografie, tapen of elektrische stimulatie kunnen de spier- en gewrichtsfunctie herstellen om jouw pijn te verminderen. Dit soort therapieën kunnen ook voorkomen dat je pijn terugkeert.

Chirurgische ingreep voorkomen

Als fysiotherapie jou helpt om van de pijn af te komen of helpt van een letsel te genezen, dan is een operatie soms niet nodig. Zelfs als een operatie wel nodig is, heb je zeker baat bij fysiotherapie vóór de operatie. Als je sterker en in een betere conditie aan een operatie begint, zul je daarna sneller kunnen revalideren. Door een operatie te vermijden, zullen de kosten voor jouw gezondheidszorg bovendien ook lager uitvallen.

Mobiliteit verbeteren

Als je moeite hebt met staan, lopen of bewegen, kan fysiotherapie jou helpen met bepaalde rek- en strekoefeningen om jouw bewegingsvrijheid te herstellen. Fysiotherapeuten kunnen mensen op de juiste manier een wandelstok, krukken of een ander hulpmiddel aanmeten of beoordelen of er prothesen moeten worden voorgeschreven. Door een individueel zorgplan op maat te maken, kan elke activiteit die belangrijk is voor iemands leven worden beoefend en aangepast om maximale prestaties en veiligheid te garanderen.

Revalideren van een beroerte

Het is gebruikelijk om na een beroerte een zekere mate van functie en beweging te verliezen. Fysiotherapie helpt verzwakte delen van het lichaam te versterken en het lopen en het evenwicht te verbeteren. Fysiotherapeuten kunnen ook het vermogen van patiënten met een beroerte om zich in bed te verplaatsen verbeteren, zodat zij onafhankelijker in eigen huis kunnen zijn en minder zorg nodig hebben voor bijvoorbeeld toiletgang, baden, aankleden en andere activiteiten in het dagelijks leven. Kies voor revalidatie met behulp van een fysiotherapeut voor de beste zorg. Klik voor meer informatie op de volgende link: revalidatie met fysiotherapeut uit Tilburg.

Hulp bij genetische aandoeningen

Als onderdeel van een diabetesmanagementplan kan lichaamsbeweging helpen de bloedsuikerspiegel effectief onder controle te houden. Daarnaast kunnen mensen met diabetes problemen hebben met het gevoel in hun voeten en benen. Fysiotherapeuten kunnen deze patiënten helpen en voorlichten over de juiste voetverzorging om verdere problemen in de toekomst te voorkomen.

Leeftijdsgebonden problemen beheersen

Naarmate mensen ouder worden, kunnen ze artritis of osteoporose ontwikkelen of een gewrichtsvervanging nodig hebben. Fysiotherapeuten zijn experts in het helpen van patiënten bij het herstel van gewrichtsvervanging en het conservatief behandelen van artritis of osteoporotische aandoeningen.

Beheersen van hart- en longaandoeningen

Hoewel patiënten hartrevalidatie kunnen ondergaan na een hartaanval of ingreep, kun je ook fysiotherapie krijgen als jouw dagelijks functioneren is aangetast. Bij longproblemen kan fysiotherapie de levenskwaliteit verbeteren door middel van versterkings-, conditionerings- en ademhalingsoefeningen en patiënten helpen vocht in de longen te verwijderen. Als je meer informatie over fysio Reeshof wilt weten, neem dan snel contact op!