waar kan een rug brace bij helpen

Wanneer je in het dagelijks leven veel beweegt, kun je je rug overbelasten. Je kunt je rug bijvoorbeeld verdraaien of vertillen, waardoor je rugpijn krijgt. Deze rugklachten kun je verminderen door een rug brace te dragen. Rugbraces bieden namelijk ondersteuning als je last hebt van een pijnlijke of instabiele rug. Ook met sporten is het fijn om een brace te dragen, hier kun je blessures mee voorkomen. Een rug brace is gemaakt van stevig materiaal, waardoor je wervelkolom de juiste ondersteuning krijgt en zo blijft je rug in een goede houding. Dankzij de druk van de brace wordt de onderrug ontlast.

Hieronder worden een aantal rugbraces uitgelicht, zodat je makkelijker kunt bepalen welke brace goed is voor jouw situatie. Er zijn ook speciale rug braces voor kinderen.

Verschillende soorten rugbraces

Elke rugpijn is anders, dat betekent dat je moet kijken naar een rug brace die past bij jouw klachten.

  • De Spit Rugbrace Ortho Medical is nieuw, deze brace biedt goede ondersteuning wanneer het in je rug geschoten is
  • De rugbrace LumboLoc Forte stabiliseert de overgang van de borstwervel- lendenkolom
  • De rugbrace Push Med verbetert de houding van je lendenkolom
  • Bij chronische rugklachten bij mannen werkt de Lumbo Train goed
  • De Lumbo Train Lady is een bekkenband voor vrouwen
  • Je hebt ook rugbraces voor kinderen: Reh4kids en MyPRIMkids

Zoals je ziet is er aardig wat keus, dit is namelijk nog lang niet alles. Je kunt door middel van een klachtenmeter erachter komen wat voor rugklachten jij hebt en vanuit daar de juiste rug brace aanschaffen.

Hoelang moet je een rug brace dragen?

Hoelang je een rug brace moet dragen, hangt af van een aantal factoren. Het is afhankelijk van de klachten en hoelang je pijn hebt. Het is namelijk aan te raden om een rug brace alleen te dragen op het moment dat je de pijn ervaart. Dus krijg je door een bepaalde activiteit rugpijn, draag dan de brace. Zodra je klaar bent met de activiteit, kun je de brace weer afdoen.

Rug versterken

Je kunt op verschillende manier jouw rug versterken. Dit kan met diverse oefeningen in de sportschool of van de fysiotherapeut. Maar wist je dat je door het gebruik van een balanskussen ook je rug kunt versterken? Zitten op een balanskussen zorgt voor een ontspannen houding. De actieve houding op een balanskussen heeft een positief effect op de spieren in je rug, deze worden hierdoor namelijk sterker. Wanneer je sterke rugspieren hebt, krijg je minder snel rugklachten. Het is dus echt aan te raden om je aandacht hierop te richten. Voorkomen is beter dan genezen. Je kunt ook speciale oefeningen op een balanskussen doen.