Koffieservies kopen

Van koffie tot een koffiemachine: je hebt verschillende spullen nodig om goede koffie te bereiden. Denk ook zeker aan de extra’s, zoals koffieservies! Hiermee kun je je koffie in een fraai design serveren en nuttigen. Waar moet je eigenlijk op letten als je koffieservies uitkiest? Dít zijn onze tips.

Soorten koffieservies

De belangrijkste keuze die je hebt te maken: welk type koffieservies wil je gebruiken? Koffie wordt in veel vormen geserveerd. Voor een espresso heb je een klein kopje nodig, maar voor filterkoffie juist weer een grotere mok. Het is dus maar net wat jij drinkt. Voor de bekende koffiecups of -pads zijn er zelfs speciale kopjes te vinden, waar de hoeveelheid koffie precies in past. En dan zijn er nog kopjes voor een cappuccino, evenals bekers voor latte macchiato. Al deze opties dienen een functie! Het is een aanrader om wat verschillende onderdelen te verzamelen, zodat je kunt variëren. Beslis verder of je het liefst uit een kopje met schotel drinkt, of dat je voor een beker of mok gaat. Het is er allemaal te vinden.

Minimalistisch of opvallend?

Wat betreft de stijl van het koffieservies heb je grofweg gezegd de keuze tussen minimalistisch servies of juist opvallend servies. Bij minimalistisch servies denken we aan zwarte kopjes en schotels: een klassieke keuze. Maar tegenwoordig is koffieservies er eigenlijk te vinden in alle kleuren van de regenboog. Pak uit met oranje, groen, blauw of geel! Om maar iets te noemen. Je kunt voor een egale kleur gaan, maar een gradiënt is misschien nog wel sierlijker. Denk aan een beker waarbij de kleuren van groen langzaam overlopen in blauw. Meer ideeën? Een unieke print is ook een optie, mocht je daarvan houden.

Materiaalsoort van het serviesgoed

Denk na over de materiaalsoort van het serviesgoed. Er wordt meestal gekozen voor keramiek: stevig, tijdloos en rustiek. Hier is dan ook veel koffieservies in te vinden. Maar je hebt nog meer opties. Aardewerk oogt wat natuurlijker dan keramiek, maar gaat ook sneller kapot. Je moet er dus voorzichtig mee omgaan. Verder zijn glazen bekers een optie, zodat je de inhoud beter kunt zien. Ook daar valt zeker iets voor te zeggen!

Extra’s bij het servies

Hoewel de kopjes of bekers het belangrijkste onderdeel vormen, heb je nog meer om aan te denken. Met name koffielepeltjes kunnen essentieel zijn bij je set! Drink je koffie met melk of suiker? Dan heb je gegarandeerd lepeltjes nodig. Ook hier geldt eigenlijk weer: je kunt voor een minimalistische look of een opvallend design gaan.

Met of zonder oortje

Een laatste detail om op te letten: wil je kopjes met of zonder oortje eraan? Over het algemeen is een kopje of beker met een oortje comfortabeler om vast te houden. Je kunt de beker zo ook vastpakken als de koffie nog erg heet is. Maar er zijn ook genoeg mensen die liever voor een kopje zonder oor gaan, bijvoorbeeld omdat dit er stijlvoller uitziet. Houd het oortje in ieder geval altijd in gedachte als je koffieservies gaat uitkiezen!