hoe kies je de juiste supplementen

Het is belangrijk dat je aan je gezondheid denkt en daarom is het ook goed om na te gaan of je wel voldoende stoffen binnenkrijgt. Voor een goed functionerend lichaam heb je dagelijks diverse vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen nodig. Vaak genoeg komt het voor dat je van een bepaald soort stof te weinig binnen krijgt. Dan is het een optie om voedingssupplementen te nemen waarmee je dit tekort kan aanvullen. Tegenwoordig is het aanbod hiervan enorm en dat maakt het lastig om de juiste te kiezen. Daarom geven wij in dit artikel tips om de juiste supplementen te kiezen. Lees dus snel verder!

Ga na welke stoffen je nodig hebt

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om na te gaan welke stoffen jij tekortkomt of extra nodig hebt. Vaak merk je dat je een tekort aan iets hebt doordat je klachten hebt, zoals futloosheid, vermoeidheid en concentratieverlies. Dit kan je laten testen door de huisarts om erachter te komen waar jij tekort aan hebt. Weet je van jezelf dat je bepaalde dingen niet eet en daardoor bepaalde vitamines en mineralen niet binnenkrijgt? Dan kan je natuurlijk supplementen slikken die dat tekort aanvullen. Vaak hebben veganisten, ouderen, zwangere vrouwen en kinderen ook extra vitamines of mineralen nodig. Kies een supplement waar alleen in zit wat je nodig hebt.

Kies voor het product dat het meest geschikt is

Zoals eerder benoemd zijn er heel veel verschillende supplementen verkrijgbaar. Het is belangrijk dat je alleen een supplement kiest waarin alleen zit wat jij nodig hebt. Heb jij een tekort aan vitamine? Dan kan je gaan voor multivitaminen. Ook hier is er een groot aanbod. Bij Bigshopper heb je bijvoorbeeld multivitaminen speciaal voor vrouwen, mannen of voor een bepaalde leeftijd. Denk aan supplementen speciaal voor ouderen of kinderen. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor deze groep. Kies dan ook wat bij jou past.

Verder kunnen supplementen op verschillende manieren worden ingenomen. Denk aan tabletten, capsules, poeder en vloeistof. Ook hierin kan je bepalen wat jij het prettigst vindt.

Vergelijk merken en prijzen

Tot slot zijn er binnen alle supplementen ook nog een verschillende aanbieders. Vaak geldt hier wel: goedkoop is duurkoop. Dit komt door de verbindingsstoffen die gebruikt zijn bij het ontwikkelen van de vitaminen of mineralen. Toch kunnen de duurdere merken ook verschillen in prijs. Daarom kan je een prijsvergelijker gebruiken om alsnog de goedkoopste prijs te krijgen. Hierbij krijg je hetzelfde product te zien bij verschillende aanbieders.