casting tips indruk maken

Al zenuwachtig sta je in de hal te wachten tot het moment dat jij aan de beurt bent om jezelf te bewijzen. Je bent namelijk aan de beurt om jezelf een rol in een advertentie te verdienen. Maar voor zo een casting is voorbereiding erg belangrijk. Er zijn namelijk een aantal dingen die je kan doen om een top indruk achter te laten.

Alles goed op orde

Zorg er van te voren voor dat je goed bent voorbereid op de casting. Voorbereiding straalt professionaliteit uit. Castingbureaus zoeken vaak mensen die alle zaakjes goed op orde hebben waar ze gestructureerd mee samen kunnen werken. Zorg dat je portfolio en CV bijvoorbeeld goed op orde zijn en echt representeren wie jij bent. Zorg ervoor dat je alles bij je hebt wat je nodig hebt voor de casting. Het is natuurlijk ook belangrijk dat je het script goed hebt geoefend en doorgelezen. Je moet natuurlijk wel zelfverzekerd voor het team gaan staan. Zorg ervoor dat je je eigen draai aan de rol geeft. Zo valt jouw auditie op naast de andere audities.

Uitstraling

Zorg tijdens een casting voor de juiste uitstraling. Dit draait natuurlijk om je uiterlijk en ook de ‘vibe’ die je afgeeft. Meeste castingbureaus willen een zo natuurlijk mogelijke uitstraling. Zorg ervoor dat je goed uitgerust bent en een frisse en mooie huid hebt. Zorg ervoor dat je vaak ‘your smile’ laat zien en laat stralen. Mensen houden namelijk van een glimlach. Maar deze glimlach moet wel natuurlijk uitzien. Tanden bleken kan je doen om je glimlach mooi wit te maken. Doe hier niet in overdrijven. Zorg er verder voor dat je handen en voeten gezond uitzien en dat je haar er ook stralend en gezond uitziet. Op een casting geldt de gehele presentatie namelijk. En naast je uiterlijk moet je er ook voor zorgen dat je attitude correct is. Zorg ervoor dat je positief en zelfverzekerd ingesteld bent.

Geen excuses

Excuses tijdens een casting zijn echt een ‘no-go’. Zorg ervoor dat je netjes op tijd bent. Als je te laat bent moet je zelf de verantwoordelijkheid daarvoor dragen en geen smoesjes gaan verzinnen. Verder moet je geen smoesjes gaan verzinnen als je een keer de fout in gaat. Iedereen is menselijk, dus iedereen maakt fouten. Bied je excuses aan en probeer het nog een keer. Verantwoordelijkheid nemen laat ook zien dat je professioneel bent en dat je de casting serieus neemt. Maar als je jezelf goed voorbereidt, heb je als het goed is geen smoesjes nodig.

Zet je beste beentje voor en volg bovenstaande casting tips om een goede indruk te maken.