Vier soorten matrassen van hoge kwaliteit

Slecht slapen, veel mensen in Nederland hebben er wel eens last van. Een slecht matras kan de oorzaak hiervan zijn. En dat terwijl het hebben van een goed bed en matras zo belangrijk is, aangezien we gemiddeld één derde van ons leven in bed liggen. Maar wat is nou precies een goed matras? In deze blog zetten wij vier merken matrassen op een rij van hoge kwaliteit en leggen we uit wat de voordelen en de verschillen zijn.

Bröring Natural matrassen

Allereerst zijn Bröring Natural matrassen volledig in eigen beheer geproduceerd: van de wol en het hennep tot de pocketveren. Dit is in samenwerking gegaan met de matrassen fabrikant Harrison Spinks. Deze matrassen zijn genopt en doorgestikt. Door deze techniek is het een matras dat stabiel aanvoelt, waarin de verschillende lagen materiaal meer ruimte krijgen om je lichaam te ondersteunen. Daarnaast worden uitsluitend natuurlijke materialen gebruikt, wat zorgt voor optimale warmte en vochtregulatie. Binnen dit soort zijn er 4 verschillende typen matrassen verkrijgbaar in verschillende hardheden. Hierbij kan je dus kiezen wat past bij jouw lichaam.

Hästens matrassen

Een ander merk matras van kwaliteit is Hästens. Het zijn matrassen van een goede kwaliteit door de natuurlijke materialen die gebruikt worden. Bovendien zijn deze matrassen handgemaakt. Dit brengt natuurlijk ook een prijskaartje met zich mee. Echter hebben de matrassen dan ook een lange levensduur van ongeveer 25 jaar. Hierdoor vallen de kosten over de gehele levensduur van de matras erg mee. Voornamelijk paardenhaar is gebruikt, wat zorgt voor een goede ventilatie van het bed en het is vrij van allergenen. Daarnaast is er ook katoen, wol en vlas gebruikt.

Vispring matrassen

Vispring matrassen hebben in vergelijking met Hästens matrassen een betere prijs-prestatieverhouding. Bij Hästens hebben alleen topmodellen een side stitching, tufting en dubbele veerlaag, terwijl het bij Vispring matrassen elke matras dit heeft. De Vispring matrassen zijn ook relatief goedkoper. Over het algemeen zijn de Vispring matrassen minder warm dan andere matrassen. Of dit jouw voorkeur heeft, is natuurlijk afhankelijk van wat jij graag wilt.

Swissflex matrassen

Tot slot zijn er nog Swissflex matrassen. Deze matrassen zijn van hoge kwaliteit door de technologieën die worden toegepast. Voordelen ervan zijn dat het matras zich flexibel aanpast aan het lichaam, het geeft optimale ondersteuning en het heeft een uitstekende ventilatie. De matrassen zijn verkrijgbaar in verschillende hardheden en de hoezen zijn eenvoudig afneembaar, gemakkelijk te reinigen en verkrijgbaar in diverse uitvoeringen.

Ben jij op zoek naar een kwalitatief goed matras? Om je lichaam optimaal te ondersteunen en je nachtrust te verbeteren? Dan zijn een van deze vier merken ideaal voor je!