succesvol leven door nlp

Wil jij graag succesvol leven? Of wil jij ervoor zorgen dat anderen het leven als iets prettigs ervaren? Dan is NLP ongetwijfeld iets voor jou. NLP is namelijk een methodiek die ervoor zorgt dat jij als persoon jezelf leert ontwikkelen met behulp van effectieve communicatie. In dit artikel vertellen we je hier meer over.

We beginnen bij het begin: wat is NLP?

NLP is geen afkorting van een vreemde ziekte maar van een bijzonder interessante methodiek. Kortom, NLP is een afkorting die Neuro Linguïstisch Programmeren betekent. Je kan het beschouwen als een methode voor je persoonlijke ontwikkeling door middel van effectieve communicatie. Het doel van NLP is om snel inzicht te krijgen in de motivaties en drijfveren van iemands doen en laten. Het is niet voor niks dat steeds meer HR-managers een NLP opleiding hebben gevolgd.

Het leven is een prettige ervaring

Belangrijk is dat Neuro Linguïstisch Programmeren ervanuit gaat dat elk mens in staat moet zijn om van het leven te genieten. De meeste mensen genieten van het leven, maar velen hebben het toch bijzonder lastig. Dat komt omdat een gebeurtenis hun gelukkig leven in de weg staat. Dit hoeft niet altijd een heel traumatische gebeurtenis te zijn (dat kan natuurlijk wel), maar ook een ogenschijnlijk onbelangrijke gebeurtenis kan ervoor zorgen dat mensen geen grip hebben over hun doen, denken en handelen. Kortom, ze zijn niet langer de baas over hun eigen gedrag. Frustrerend hè. NLP zorgt ervoor dat deze mensen wel weer grip krijgen op hun denken, doen en handelen, waardoor ze weer genieten van het leven.

NLP leert je om op een andere manier naar het leven te kijken

Met NLP leer je op een andere manier gebeurtenissen te interpreteren. Dit doe je met behulp van je eigen zintuigen, gedachten en gevoelens. Tijdens een NLP-cursus leer je je hiervan bewust worden. Zo krijg je inzicht in de invloeden die je zintuigen, gedachten en gevoelen op je mentaal welzijn hebben. Concreet bestudeert NLP de subjectieve ervaring van mensen, want iedereen ervaart het leven op een andere manier. Hoe vaak verschil je niet van mening met je vrienden, familie, collega’s over een fenomeen dat feitelijk voor iedereen hetzelfde is? Met NLP leer je niet te veel te blijven hangen bij de problemen, maar werk je oplossingsgericht. Op korte termijn levert dit positiviteit op en zorgt het dat je een betere balans met je vindt. Op lange termijn leef je hierdoor gelukkiger.