Meest voorkomende relatieproblemen

Elke relatie kent ups en downs. Deze downs kunnen verschillende oorzaken hebben, welke erg kunnen variëren. Benieuwd wat de meest voorkomende relatieproblemen zijn en hoe je hiermee het beste kan omgaan? Lees dan gauw verder!

Moeilijk uiten van gevoelens

Of het nou gaat om negatieve of positieve gevoelens, het is van belang dat je deze ten alle tijden met je partner kan bespreken. Hiermee creëer je een diepere band met je partner, waardoor je elkaar beter kunt begrijpen in bepaalde situaties. Het is belangrijker, dat je binnen de relatie, je veilig voelt om al deze gevoelens te kunnen uiten. Zo kun je samen deze gevoelens verwerken. Wanneer je beide moeite hebt met het uiten van je gevoelens kan relatietherapie Deventer een oplossing bieden om jullie hierbij te helpen, om zo jullie relatie te versterken!

Weinig intimiteit

Binnen een goede relatie is intimiteit enorm van belang. En dan bedoelen we niet enkel en alleen een wilde nacht tussen de lakens. Een knuffel, een kus of een kleine aanraking is ook een vorm van intimiteit die we niet mogen vergeten. Bespreek het daarom ook met elkaar, wanneer één van de twee een gebrek aan intimiteit voelt. Zo kan je op tijd hierin iets veranderen, zodat jullie zich beide geliefd voelen.

Slechte communicatie

Het allerbelangrijkste in een relatie is misschien wel de communicatie. In sommige relaties is de partner niet de ideale gesprekspartner, terwijl dit wel zo zou moeten zijn. En dit kan leiden tot miscommunicaties en relatieproblemen. Het is niet alleen van belang dat jij je verhaal kan doen, het is ook belangrijk dat je een luisterend oor kan bieden aan je partner. Met een goede communicatie voorkom je oplopende irritaties en zorg je ervoor dat jij, en je partner, op hetzelfde level zitten.

Geen vrijheid

Het is goed om rekening met elkaar te houden, maar hierin moet je niet te ver willen gaan. Het is namelijk ook erg belangrijk dat je, naast je relatie, zelf een leven hebt. Behoud daarom goed sociale contacten met familie en vrienden en stimuleer elkaar hier in. Zodra één van de twee een benauwend gevoel ervaart, is dit niet wenselijk. Laat elkaar vrij. Zo zal je zien dat je nog meer gaat genieten van de tijd die je met elkaar spendeert.

Niet jezelf kunnen zijn

Tot slot is jezelf niet kunnen zijn ook een probleem waar veel koppels tegenaan lopen. Vind je bijvoorbeeld dat jouw partner niet genoeg over zijn gevoel praat of teveel op de bank hangt ’s avonds? Misschien is dit wel gewoon gedrag wat hoort bij jouw partner. Je moet proberen elkaar niet te willen veranderen, maar accepteer dat niet iedereen hetzelfde is.

Hopelijk kan je, na het lezen van dit artikel, aan de slag met eventuele relatieproblemen die jij momenteel ervaart!